Risico-Inventarisatie en -Evaluatie

Van Riet MHS

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie

VanRietlogo_klein

“QHSE Totaal heeft voor diverse bedrijven de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie opgesteld en getoetst. Eén van onze klanten hiervoor was Van Riet MHS, een bedrijf dat logistieke systemen ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt, die worden gebruikt in magazijnen en warehouses.

De aanpak van QHSE Totaal kenmerkt zich door het beoordelen van risico’s vanaf de werkvloer en deze vervolgens te structureren van bovenaf. Daarom is bij Van Riet MHS gekozen voor een zorgvuldige aanpak waarbij er in totaal zes site-visits hebben plaatsgevonden. Naast een observatie van werkzaamheden zijn er diverse interviews gehouden met medewerkers. Ook zijn een aantal indicatieve metingen uitgevoerd op het gebied van geluid. Op deze manier heeft QHSE Totaal een RI&E opgesteld voor Van Riet MHS die heel nauw aansluit bij de specifieke risico’s op het gebied van arbeidsveiligheid op de werkvloer van het bedrijf. Denk hierbij aan het werken op hoogte, werken met elektriciteit en het (ver)plaatsen van zware onderdelen.

En om dit verplichte nummertje vervolgens de basis te laten worden voor het veiligheidsbeleid van Van Riet MHS, heeft QHSE Totaal aansluitend een concreet en geprioriteerd plan van aanpak opgesteld en het geheel in een activerende managementpresentatie toegelicht. Inmiddels heeft Van Riet MHS verschillende stappen gezet om een nog veiligere werkomgeving te creëren voor haar medewerkers.”